Skip to main content
Recept

PASTA SALSICCIA MED VITT VIN OCH PARMESAN

4 PORTIONER

300 g pasta
1 msk smör
300 g Salsiccia Original eller Salsiccia Piccante
1 dl vitt vin
2 dl riven parmesan
1 kruka persilja, hackad
salt och nymalen svartpeppar

Tillagning

  • Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Häll av men spara 0,5-1 dl av pastavattnet.
  • Smält smör på medelvärme i en stekpanna.
  • Skär upp änden och tryck ut teskedsstora bitar av salsiccian i stekpannan. Fräs och bryn salsiccian tills den får färg. Tillsätt vitt vin och låt det koka in och reducera.
  • Vänd ner pastan i stekpannan tillsammans med 1 dl parmesan och persiljan. Tillsätt pastavatten om nödvändigt. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera med resterande riven parmesan.