Vanliga frågor

Var kan jag köpa era korvar?

Våra korvar finns centralt listade på ICA och Coop, vilket innebär att alla ICA och Coop butiker kan beställa hem korvarna från sina respektive centrallager och ha i butikens sortiment.

Vi har även en egen butik på Hantverkargatan 12, Kungsholmen, Stockholm. Där har vi ett brett sortiment av våra traditionellt handgjorda korvar och brittiska specialiteter som sausage rolls, pies och scotch eggs. Hyllorna är fulla av olika brittiska tesorter och populära brittiska livsmedel. I butiken säljs även säsongsprodukter som Haggis till Burn’s Night, ciderrimmad julskinka, hängmörat svenskt kött till grillsäsongen eller svenskt gårdslamm till påsken.

Vad är färsk korv?

Rå korv är precis som det låter, en rå färskvara. Korven från Taylors and Jones är rå. Konsumenten får alltså tillaga den själv. Vi tycker att det blir väldigt mycket godare och smakrikare så. Den som en gång provat kommer att känna skillnaden på korv och korv.

Hur ska färsk korv tillagas?

Eftersom korven är rå när du köper den är det viktigt att du gör jobbet med tillagning på rätt sätt.
Vi rekommenderar att du först ger korven lite färg på medelvärme i en stekpanna och att du sedan steker den klar i ugnen på 180 grader i knappt 20 minuter.
Våra korvar är också perfekta att lägga på grillen. Då tillagar du korvarna på indirekt värme. Avsluta med att grilla dem en stund över glöden så att de får färg. Vänd dem ofta.

Hur ska färsk korv förvaras?

Eftersom det är en färsk köttprodukt ska den förvaras kallt. Håll koll på bäst-före-datumet. Det går också utmärkt att frysa in korven. Då håller den i upp till tre månader och korv försämras egentligen inte i varken smak eller konsistens av att frysas.

Hur tillverkas färsk korv från Taylors and Jones?

När vi drog igång vår tillverkning gjordes all vår korv för hand i vår butik på Hantverkargatan på Kungsholmen i Stockholm. Idag har vi flyttat tillverkningen till större lokaler i Slakthusområdet söder om stan. Köttkvarnen är större och korvarna är fler men tillverkningen är fortfarande hantverksmässig. Vi är stolta över att kunna säga att människorna är viktigare än maskinerna när vi skapar våra smakupplevelser.

Vad innehåller färsk korv från Taylors and Jones?

Kött

Huvudingrediensen i våra färska korvar är kött som vi maler till färs. Bra alternativ är fläskkarré, högrev eller lammbog. Det ger en lagom fetthalt på 15-20 procent.

Kryddor och övriga ingredienser

En bra korv måste smaksättas. Vi använder allt från torra kryddor till olika gryn, såser och bacon. För att undvika att korven blir torr behövs också en viss mängd vätska. Här använder vi vatten, vin, öl, äppelmos eller till och med olika spritsorter, beroende på vilken smaksättning vi jobbar med. I en brittisk korv tillsätter man vanligen ströbröd till sina färska korvar. Detta fungerar både som en smaksättare och som ett bindemedel i den färdiga produkten. För att göra våra färska korvar glutenfria använder vi idag istället tapioka vilket har samma egenskaper men utan att innehålla gluten.

Skinn

Till våra korvar använder vi enbart animaliska fjälster från gris och lamm.

Vad innehåller inte färsk korv från Taylors and Jones?

Allt fler vill veta vad maten de sätter fram på bordet innehåller. Vi tror på enkelhet och naturlighet, därför innehåller våra korvar ingenting som inte behöver finnas där.

  • I våra färska korvar tillsätter vi aldrig nitrit. Nitritsalt är annars en vanlig ingrediens för att öka hållbarheten på kött- och charkprodukter.
  • Våra färska korvar innehåller inte gluten. Vi vill att alla ska kunna njuta av riktigt god korv. Även de som är glutenintoleranta.
  • Våra korvar innehåller inga artificiella färgämnen. All kulör kommer från naturliga råvaror.

Innehåller era korvbröd konserveringsmedel?

Nej, våra korvbröd är bakade utan konserveringsmedel.

Varför bakar ni era korvbröd med potatis?

Genom att baka korvbröd med potatis blir bröden extra mjuka, luftiga och saftiga.