Skip to main content

Vanliga frågor

Var kan jag köpa era korvar?

Våra korvar finns centralt listade på ICA och Coop, vilket innebär att alla ICA och Coop butiker kan beställa hem korvarna från sina respektive centrallager och ha i butikens sortiment.

Vad är färsk korv?

Rå korv är precis som det låter, en rå färskvara. Korven från Taylors and Jones är rå. Konsumenten får alltså tillaga den själv. Vi tycker att det blir väldigt mycket godare och smakrikare så. Den som en gång provat kommer att känna skillnaden på korv och korv.

Hur ska färsk korv tillagas?

Eftersom korven är rå när du köper den är det viktigt att du gör jobbet med tillagning på rätt sätt.
Vi rekommenderar att du först ger korven lite färg på medelvärme i en stekpanna och att du sedan steker den klar i ugnen på 180 grader i knappt 20 minuter.
Våra korvar är också perfekta att lägga på grillen. Då tillagar du korvarna på indirekt värme. Avsluta med att grilla dem en stund över glöden så att de får färg. Vänd dem ofta.

Ett annat sätt att tillaga korven är att ta bort skinnet och använda det som färs i grytor och såser.

Hur tillverkas färsk korv från Taylors and Jones?

När vi drog igång vår tillverkning gjordes all vår korv för hand i vår butik på Hantverkargatan på Kungsholmen i Stockholm. Idag har vi flyttat tillverkningen till större lokaler i Mellansverige. Köttkvarnen är större och korvarna är fler men tillverkningen är fortfarande hantverksmässig. Vi är stolta över att kunna säga att människorna är viktigare än maskinerna när vi skapar våra smakupplevelser.

Hur ska färsk korv förvaras?

Eftersom det är en färsk köttprodukt ska den förvaras kallt. Håll koll på bäst-före-datumet. Det går också utmärkt att frysa in korven. Då håller den i upp till tre månader och korv försämras egentligen inte i varken smak eller konsistens av att frysas.