Skip to main content
Recept

MARKUS AUJALAYS KRÄMIGA SALSICCIAPASTA MED FÄNKÅL OCH CHILI

4 PORTIONER

400g tagliatelle

300g Salsiccia Original eller Piccante

1 bit fänkål, tunt skivad

1 röd chili, tunt skivad

1 liten bit gul lök, tunt skivad

2 vitlöksklyftor, tunt skivad

1 dl vitt vin

1 ½ dl grädde

Salt

Svartpeppar

Olivolja

Persilja

Rikligt med parmesanost till servering

Tillagning

  • Snitta korvarna i skinnet och dra ut färsen. Rulla till små köttbullar.
  • Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  • Stek köttbullarna i olivolja på medelvärme tills de börjar bli gyllenbruna.
  • Lägg i grönsaker och stek ytterligare någon minut.
  • Häll på vitt vin och låt koka ihop något.
  • Tillsätt grädde och låt puttra några minuter.
  • Smaka av med salt, svartpeppar.
  • Blanda med pasta, persilja och parmesanost.

Se Markus laga salsicciapasta här nedan!