Skip to main content
Recept

CHIMICHURRI, GUACAMOLE OCH PICKLAD RÖDLÖK

4 PORTIONER

Guacamole:
4 avokado
2 små vitlöksklyftor, finhackade
saft från 2 limefrukter
1 tsk salt
2 skvättar tabasco

Chimichurri
2 krukor persilja, finhackade
1 dl olivolja
2 msk citronjuice
1 finhackad schalottenlök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad, urkärnad, röd chili
1 tsk torkad oregano
1 krm salt

Picklad rödlök
2 st rödlökar, tunt skivade
1 dl strösocker
1/2 dl ättikssprit (12%)
1 dl vatten

Tillagning Guacamole

  • Dela, kärna ur, och mosa avokadon.
  • Blanda avokadon med övriga ingredienser.

Tillagning Chimichurri

  • Rör ihop alla ingredienser

Tillagning Picklad rödlök

  • Skala löken och skiva den tunt
  • Koka upp socker, ättikssprit och vatten i en kastrull.
  • Dra av kastrullen från värmen och lägg ner löken.
  • Låt svalna i lagen. Vänd runt då och då.