4 PORTIONER
2 Kycklinglår
2 st Chorizo Original
1 gul lök, hackad
4 vitlöksklyftor, hackad
1 stjälk blekselleri, skuren i små tärninar
1 jalapeno, hackad
1 röd chili, skuret i tärningar
1 röd paprika, skuret i tärningar
1 grön paprika, skuret i tärningar
2 tomater, hackade
1 msk tomatpuré
2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
2 dl basmatiris
1 liter kycklingbuljong
2 salladslök, tunt skivad
2 msk smör
Salt
Svartpeppar
Lime till servering
Tillagning
- Dela kycklinglåren till 4 delar. Bryn i olivolja i en stor, vid gryta på medelvärme med skinnsidan ner.
- Snitta korvarna och ta ut färsen. Lägg i färsen i grytan och låt steka med. Rör ut färsen.
- När kyckling och färs fått färg, lägg i lök, vitlök, chili och paprika och blanda runt.
- Tillsätt tomatpuré och blanda noga.
- Lägg i ris, rökt paprikapulver, timjan och oregano. Låt fräsa någon minut.
- Häll tomater, kycklingbuljong och krydda med salt och svartpeppar.
- Blanda och sätt på lock och sätt in grytan i ugnen på 200 grader ca 45 minuter.
- Ta ut och lägg i salladslök och smör. Smaka av och servera med färsk lime.
Se Markus laga Jambalaya här nedan!