Skip to main content
Recept

MARKUS AUJALAYS JAMBALAYA MED CHORIZO

4 PORTIONER

2 Kycklinglår

2 st Chorizo Original

1 gul lök, hackad

4 vitlöksklyftor, hackad

1 stjälk blekselleri, skuren i små tärninar

1 jalapeno, hackad

1 röd chili, skuret i tärningar

1 röd paprika, skuret i tärningar

1 grön paprika, skuret i tärningar

2 tomater, hackade

1 msk tomatpuré

2 tsk rökt paprikapulver

1 tsk torkad timjan

1 tsk torkad oregano

2 dl basmatiris

1 liter kycklingbuljong

2 salladslök, tunt skivad

2 msk smör

Salt

Svartpeppar

Lime till servering

Tillagning

  • Dela kycklinglåren till 4 delar. Bryn i olivolja i en stor, vid gryta på medelvärme med skinnsidan ner.
  • Snitta korvarna och ta ut färsen. Lägg i färsen i grytan och låt steka med. Rör ut färsen.
  • När kyckling och färs fått färg, lägg i lök, vitlök, chili och paprika och blanda runt.
  • Tillsätt tomatpuré och blanda noga.
  • Lägg i ris, rökt paprikapulver, timjan och oregano. Låt fräsa någon minut.
  • Häll tomater, kycklingbuljong och krydda med salt och svartpeppar.
  • Blanda och sätt på lock och sätt in grytan i ugnen på 200 grader ca 45 minuter.
  • Ta ut och lägg i salladslök och smör. Smaka av och servera med färsk lime.

Se Markus laga Jambalaya här nedan!