Skip to main content
Recept

KROSSAD POTATIS MED VITLÖK OCH PARMESAN

4 PORTIONER

Ingredienser

  • 1 kg små potatisar
  • 50 g smält smör
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 knippe timjan

Tillagning

  • Sätt ugnen på 250°C. 
Koka potatisen nästan mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och låt svalna.
  • Lägg potatisen på bakplåtspapper. Pressa potatisen med en stekspade.
Pressa vitlök i det smälta smöret.
  • Pensla på potatisen.
  • Krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar. Strö över riven parmesan.
Gratinera i ugnen tills ytan är krispig och gyllenbrun.
  • Klipp timjan över.

SERVERINGSFÖRSLAG

Passar utmärkt till alla korvsorter. Varför inte med Taylors & Jones Kabanoss, dijonaise och grönsallad?