4 PORTIONER
Guacamole:
4 avokado
2 små vitlöksklyftor, finhackade
saft från 2 limefrukter
1 tsk salt
2 skvättar tabasco
Chimichurri
2 krukor persilja, finhackade
1 dl olivolja
2 msk citronjuice
1 finhackad schalottenlök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad, urkärnad, röd chili
1 tsk torkad oregano
1 krm salt
Picklad rödlök
2 st rödlökar, tunt skivade
1 dl strösocker
1/2 dl ättikssprit (12%)
1 dl vatten
Tillagning Guacamole
- Dela, kärna ur, och mosa avokadon.
- Blanda avokadon med övriga ingredienser.
Tillagning Chimichurri
- Rör ihop alla ingredienser
Tillagning Picklad rödlök
- Skala löken och skiva den tunt
- Koka upp socker, ättikssprit och vatten i en kastrull.
- Dra av kastrullen från värmen och lägg ner löken.
- Låt svalna i lagen. Vänd runt då och då.