Recept

BRUSCHETTA ALLA TAYLORS & JONES

By 27 augusti 2020september 25th, 2020No Comments

4 PORTIONER

1 pkt Taylors & Jones Salsiccia Tradizionale
4 skivor surdegsbaguette
7 msk olivolja
4 vitlöksklyftor
1 rödlök, finhackad
4 stora tomater, halverade, urkärnade och grovt hackade
4 stora plommon, halverade, urkärnade och grovt hackade
1 röd chili, urkärnad och finhackad
1 citron, saft och skal
salt och nymalen svartpeppar
½ dl plockad persilja

Tillagning

  • Pensla bröden med olivolja och rosta i stekpannan eller i ugnen.
  • Riv vitlök direkt på de varma brödskivorna eller riv på rivjärn och pensla på önskad mängd vitlök.
  • Fräs rödlök, tomat, plommon och chili på låg värme i olivolja i en panna utan att det tar färg. Låt småkoka cirka 5 minuter.
  • Smaka av med citronsaft och -skal, salt och peppar. Låt svalna.
  • Skär korven i skivor och stek så att den får yta.
  • Lägg de rostade brödskivorna på ett fat, skeda upp tomat- och plommonröran, fördela korvskivorna på tomatröran. Garnera med persilja.