4 PORTIONER
Ingredienser
- 1 pkt Taylors & Jones Salsiccia Tradizionale
- 4 skivor surdegsbaguette
- 7 msk olivolja
- 4 vitlöksklyftor
- 1 rödlök, finhackad
- 4 stora tomater, halverade, urkärnade och grovt hackade
- 4 stora plommon, halverade, urkärnade och grovt hackade
- 1 röd chili, urkärnad och finhackad
- 1 citron, saft och skal
- salt och nymalen svartpeppar
- ½ dl plockad persilja
Tillagning
- Pensla bröden med olivolja och rosta i stekpannan eller i ugnen.
- Riv vitlök direkt på de varma brödskivorna eller riv på rivjärn och pensla på önskad mängd vitlök.
- Fräs rödlök, tomat, plommon och chili på låg värme i olivolja i en panna utan att det tar färg. Låt småkoka cirka 5 minuter.
- Smaka av med citronsaft och -skal, salt och peppar. Låt svalna.
- Skär korven i skivor och stek så att den får yta.
- Lägg de rostade brödskivorna på ett fat, skeda upp tomat- och plommonröran, fördela korvskivorna på tomatröran. Garnera med persilja.