Skip to main content
Recept

BRUSCHETTA MED TOMAT, PLOMMON OCH SALSICCIA

4 PORTIONER

Ingredienser

  • 1 pkt Taylors & Jones Salsiccia Tradizionale
  • 4 skivor surdegsbaguette
  • 7 msk olivolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 rödlök, finhackad
  • 4 stora tomater, halverade, urkärnade och grovt hackade
  • 4 stora plommon, halverade, urkärnade och grovt hackade
  • 1 röd chili, urkärnad och finhackad
  • 1 citron, saft och skal
  • salt och nymalen svartpeppar
  • ½ dl plockad persilja

Tillagning

  • Pensla bröden med olivolja och rosta i stekpannan eller i ugnen.
  • Riv vitlök direkt på de varma brödskivorna eller riv på rivjärn och pensla på önskad mängd vitlök.
  • Fräs rödlök, tomat, plommon och chili på låg värme i olivolja i en panna utan att det tar färg. Låt småkoka cirka 5 minuter.
  • Smaka av med citronsaft och -skal, salt och peppar. Låt svalna.
  • Skär korven i skivor och stek så att den får yta.
  • Lägg de rostade brödskivorna på ett fat, skeda upp tomat- och plommonröran, fördela korvskivorna på tomatröran. Garnera med persilja.