Skip to main content
Recept

KORVTALLRIK MED FRITERAD KLYFTPOTATIS OCH SENAPSMAJO

4 PORTIONER

2 förp. Delikatesskorv med Västerbottensost®

400 g potatis (gärna fast potatis)

1 dl riven Västerbottensost®

1 dl finhackad persilja

2 dl majonnäs

4 tsk skånsk senap

Olja till fritering

Grönsallad

Flingsalt

Tillagning

  • Skär potatis i klyftor och skölj sedan i kallt vatten. Låt rinna av ordentligt i en sil eller torka med hushållspapper eller kökshandduk.
  • Blanda majonnäs och senap i en skål och blanda samman till en slät sås.
  • Stek eller grilla korvarna tills att de är genomvarma och har fått fin färg. Låt korvarna ligga kvar i stekpannan på låg värme så de håller sig varma under tiden som du friterar potatisklyftorna.
  • Hetta upp oljan till 180 grader i en tjockbottnad kastrull. Fritera potatisklyftorna i omgångar tills de blivit gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.
  • Lägg de friterade potatisklyftorna i en stor skål, strö över flingsalt efter smak, riven Västerbottensost® och hackad persilja, slunga eller blanda försiktigt.
  • Servera potatisklyftorna tillsammans med korv, senapsmajo och grönsallad.