4 PORTIONER
2 förp. Delikatesskorv med Västerbottensost®
400 g potatis (gärna fast potatis)
1 dl riven Västerbottensost®
1 dl finhackad persilja
2 dl majonnäs
4 tsk skånsk senap
Olja till fritering
Grönsallad
Flingsalt
Tillagning
- Skär potatis i klyftor och skölj sedan i kallt vatten. Låt rinna av ordentligt i en sil eller torka med hushållspapper eller kökshandduk.
- Blanda majonnäs och senap i en skål och blanda samman till en slät sås.
- Stek eller grilla korvarna tills att de är genomvarma och har fått fin färg. Låt korvarna ligga kvar i stekpannan på låg värme så de håller sig varma under tiden som du friterar potatisklyftorna.
- Hetta upp oljan till 180 grader i en tjockbottnad kastrull. Fritera potatisklyftorna i omgångar tills de blivit gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.
- Lägg de friterade potatisklyftorna i en stor skål, strö över flingsalt efter smak, riven Västerbottensost® och hackad persilja, slunga eller blanda försiktigt.
- Servera potatisklyftorna tillsammans med korv, senapsmajo och grönsallad.