
4 PORTIONER
1 msk olivolja
1 liten rödlök, finhackad
1 pkt Merguez, skivad i cm tjocka skivor
2 stora tomater, hackad
15 små plommontomater, halverade
1 nypa socker
2 tsk harissa
1 tsk spiskummin
1 burk tomatsås
En skvätt vatten
4 ägg
Sumac
Några persiljekvistar, hackade
1 msk skalad pistasch, grovt hackad
Tillagning
- Värm upp olivolja i en stekpanna med tjock botten, gjutjärnspanna fungerar utmärkt. Stek löken tills den är mjuknat.
- Vänd i korv och stek i 5-10 minuter tills de få färg.
- Tillsätt tomaterna, socker, harissa, spiskummin, tomatsås och lite vatten.
- Låt koka i 5-10 minuter tills tomaterna har kokat ner till en tjock, härlig sås. Rör om då och då.
- Skapa 4 hål i såsen med en sked. Knäck äggen i hålen och låt ”koka” i 4-5 minuter tills vitan stelnar, men äggulan fortfarande är rinnande.
- Strö över lite sumac på varje ägg, och toppa rätten med persilja och pistaschnötter. Servera med ett gott ugnsrostat bröd.